Sir u maslinovom ulju

Za sir u maslinovom ulju mozete uzeti bilo koji slani suhi sir – jeftinu a ukusnu verziju dobit cete ako uzmete slanu fetu, po mogucnosti ovcju. Jedino sto vam se moze dogoditi uzmete li jeftiniji sir da se izmrvi pa se i ulje zamuti…

Za skuplje verzije uzmite paski, grobnicki, parmigiano ili neki sl. Od zacina po zelji varirajte: papar u zrnu – onaj raznobojni dekorativnije izgleda, klincice, mini peperoncine ili one vece natrgajte na komadice, lovor, ruzmarin, basilico, origano, susene gljive, masline, kapari.

Meni nije fino staviti svjeze zacine kao bosiljak, mentu, chesnjak i sl. jer u ulju maceriraju i ne izgledaju dobro.

Narezati sir na kockice. To cete najlakse uciniti onim rebrastim nozem za kruh, na dasci, noz navlazite jer ce se sir jako mrviti.Uzmite prikladne teglice i na dno ulijte malo maslinovog ulja te stavite malo zacina. Onda na to stavite kocke sira, ne natisnuti vec da izmedju bude malo mjesta, pa pospite zacinima i prelijte uljem te nastavite do vrha. Teglice pustite da stoje par sati pa ih preokrenite da se sir i zachini lijepo “smjeste”. Sutradan dolijte ulja da sir bude pokriven.

Nek stoji tjedan dana.

nera.recepti

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: