Lisnate kifle

Lisnate kifle za tijesto  treba:

jedna kila glatkog brasna, jedan kvasac (svježi), 2 žlicice secera, 2 žlicice soli, 3 žlice ulja, 5 do 6 dcl tople vode i maslac koji ćete staviti na kiflice.

Nadjenuti možete sa nutellom, marmeladom ili slanom varijantom koju osobno više volim: sunka,sunkerica ili neka salama na kockice i malo goude.

Od brasna, kvasca, secera, soli i tople vode umjesiti fino glatko tijesto (kvasac pustiti prije da sa digne sa malo secera i mlijeka). Pri kraju dodati ulje i jos mjesiti. Tijesto mora biti srednje tvrdo i odvajati se od posude. Odmah ga podjeliti na deset kruščića u dvije grupe po pet. Uzeti prvih pet i svaku razvaljati na velicinu palacinke. Na svaku naribati hladan maslac (ili premazati otopljenim), a potom ju preklopiti te stisnuti rubove prstima pa malo povaljati drvenim valkom da se spoji. To ponoviti sa drugih pet. Sada uzeti onu prvu spojenu grupu i razvuci tanko u veliki krug. Isjeci na 16 djelova i na siri kraj svake staviti nadjev – malo sunke i sira izrezane na kockice. Preklopiti dio sa nadjevom i malo pritisnuti, zatim uzeti trokut sa nadjevom u lijevu ruku, da strana koja je lezala na podlozi bude okrenuta prema gore i desnom rukom lagano razvlacite i motajte. Sto vise razvucete i umotate, kiflice ce biti lisnatije.

Pripremite 2 velika protvana i u svaki poslazite po 16 kiflica. Ja imam obicaj da ih odmah premazem promuckanim jajem sa malo mlijeka i posipam kimom, sezamom ili po volji. Zatim ih stavite na toplo oko jedan sat da se dignu. Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata. Kad vidite da su porumenile , gotove su.

izvor net

Credit: Kondor83

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: