Parikas od pilecih bubaca

Parikas od pilecih bubaca
Ovako :
Od materijala je potrebno sledece:
1. oko pola kilograma bubaca
2. 300-500 grama luka ( a u sezoni je najbolje od mladog luka(perca)
3. dve kafene kasicice aleve parike
4. zeleni biber , a ako nemate moze i crni ali tek na kraju kuvanja , jer ako ga stavite malo vise za vreme kuvanja , jelo ce vam biti gorko.
5. jedna parika (moze silja , babura, a za gurmane ona ljuta zelena ili crvena , naravno sveza)

Spremanje :

U dublji sud stavite maslinovo ulje …oko dva tri milimetra .
Sitno iseckan luk savite na vrelo ulje , prodinstate dok skroz ne omeksa(ako je mlad) ili ustakli , tj pozuti ako je stari luk.
Bubce iseckate na polovine i stavite zajedno sa lukom , koji je vec omeksao.OBAVEZNO ! Ali Obavezno smanjite vatru Dodajte toliko vode da prekrije bubce.Sada mozete ubaciti onu zelenu ili crvenu pariku.Dodajte jednu kockicu supe ili ososlite nekim vegeta ili slicnim zacinomili solju po ukusu.Poklopite .Lagano krckajte minimum 1 sat mozete dodati zeleni biber , ali i ne mora (ko voli moze malo da ga “najuti” ), da bubci poptuno omeksaju , uostalom probajte , gotovi su kada su skroz mekani i skoro da se raspadaju i tope u ustima.
Kada su buci tako lepo mekani , skinite sa vatre i dodajte alevu pariku -promesajte (alevu nikad ne dodavati kada je vatra jaka , jer hoce da zagorci od jake temperature.Nikako ali nikao ne dovajte brasno ili neke gustine (od kolicine luka koja je u paprikasu dobicete dovoljno lepu i gustu masu , kada se luk od kuvanja integrise sa vodom)
i iseckan krompir na kockice.
naliti vode da prekrije krompir.Poklopiti i kuvati dok krompir ne bude gotov .Vodu ne dolivate vise uopste !Ne mesajte!
Kada se krompir skuva , nivo vode ce biti cak i ispod nivoa krompira , ali ce zato krompir primiti alevu papriku na sebi i imace sitne crvene tackice  sto izgleda fenomenalno.
Preko svega kad bude gotovo , staviti malo persunovog lista ( ne vise jednog prstohvata)

Prijatno !

Credit:suzanatrifkovic

izvor net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: