TORTA AFRIČKA KRALJICA

TORTA AFRIČKA KRALJICA

 Sastojci:
•2 margarina (500 gr)
•650 g šećera u prahu
•15 jaja
•700 g čokolade za kuvanje
•9 kašike brašna
•700 g šlag krema od čokolade
•1 l mleka
Priprema:
Umutiti 500 gr. margarina sobne temperature sa 650 g šećera u prahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca. Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika. Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh
obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 stepeni 10 do15 minuta. Postupak ponoviti jos dva puta tako da dobijemo 3 kore.
Umutiti 700 g šlaga sa 1 litar mleka. Kore filovati tako što na prvu koru namažemo dabijen fil a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil, šag i na kraju staviti treću koru. Potom celu tortu ukrasiti preostalim šlagom, ostaviti u frizider najbolje da prenoci, pa je iseci na komade i posluziti.

izvor net

credit Jalag / Holz, Michael

ТВ торта

Zutaten für eine Erdbeer-Biskuittorte

Потребно је: 200 гр измрвљених пишкота, 150 гр маслаца, 2 дл млека. За фил: 4 дл воћног јогурта, 200 гр чоколаде, кашичица уља, 10 гр маслаца, кесица желатина, 2 дл слатке павлаке (или шлага). Изломљене пишкоте помешајте са растопљеним маслацем и млеком. Од добијене масе обликујте кору на тацни за служење и ставите у фриждер да се стегне. За то време направите фил. Уље и маслац загрејте па ставите чоколаду ( ¼ сачувати) да се истопи. Искључите ринглу па умешајте јогурт, а затим додајте желатин растопљен у води (по упутству са кесице) и мешајте док се не стегне. Склоните са шпорета и додајте улупану павлаку и нарендану преосталу четвртину чоколаде. Припремљени фил сипајте преко коре па украсите воћем по жељи.

recept slatki kuvar

Winkelmann, Bernhard

Торта без јаја

Потребно је: 2 кашике џема од шипака, 200 гр шећера у праху, мало цимета, настругана кора од једног лимуна, шољица уља, кесица прашка за пециво, 3 кашике млевених ораха, 6 кашика гриза, шоља воде. Пекмез се умути са шећером и један по један додају сви састојци осим ораха. Тесто треба да буде доста ретко, као за пројару. Сипа се у подмазан плех и пече. Готов колач се сече на коцке и уваља у мешавину шећера у праху и ораха.

recept slatki kuvar

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading