Recept za pripremanje bele ribe

E kad smo već kod ribe – Najjednostavniji i jako ukusan način pripreme bijele ribe

Treba vam:
-riba
-maslinovo ulje, maslac
-jedno dec vode
-sol
-za zahtjevne: malo bijelog vina
(Napomena: tu nema češnjaka, peršina, limuna i toga jer se to stavlja samo u restoranima u staru ribu da spasi stvar. Još kažu tu kod nas: ne kvari vino vodom, ljubav brakom i ribu limunom. Doduše, ja volim s limunom )

1. Ako imate one posude s debelim dnom za “štedljivo kuhanje” a la’ Zep**r, evo načina da ih upotrijebite (inače su uzaludne, bar meni)
2. Očistite bijelu ribu koju imate, i koliko imate (list, švat, oslić, škarpina, fratar, može i raža ili morski pas. Ražu ili pasa obavezno potopiti u mlijeko na barem pola sata prije početka kuhanja, inače budu gorkasti. Preko noći najbolje)
3. Uzmite posudu navedenu pod 1. (može i neka normalna, jasno, ali da ima dobar poklopac). Ulijte u nju maslinovog ulja da pokrije dno, dodajte kocku maslaca i jedno pol deca vode (tko hoće vino, sad je trenutak). Stavite to na vatru da se malo otopi.
4.Ubacite ribu, posolite i poklopite. Ostavite na umjerenoj vatri oko 10 min, moralo bi biti dosta. Provjerite s ribom koja je na vrhu – ako se lako odvaja od kosti, gotova je.
5. Osim ribe, tu dobijete prvoklasan toć (umak) koji obavezno prelijte preko ribe i priloga. Ili popijte, ili potoćajte s čim već moze.Fish fillet on a bed of courgette and tomatoes

izvor net, slika stockfood

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: