Posni kolacici-grozd, grilijas korpice, kuglice

Grozd

200g ratluka
200g mlevenog keksa
3 kasike vode

cokolada, crna

Keks preliti vodom i sjediniti u kompaktnu masu sa ratlukom i od toga napraviti deset stapica debljine cigarete. Cokoladu rastopiti, pa staviti na tacnu cetiri stapica, politi cokoladu preko i izmedju nijh, te ih malo spojiti rukom, pa preko staviti tri stapica i prekocokladu politi i malo izmedju, dva idu onda dva stapica i cokolada, pa na kraju jedan stapic i sve preliti cokoladom. Kada s esteggne okrenuti kolac i politi cokoladom, onu stranu koja je bila na tacni naslonjena i ostaviti da se stegne, bar jedan dan do secenja.

Kuglice

tegla slatkog od dunja, rendanih ili od smokava
mleveni keks
seckani orasi
rendana kora limuna ili narandze

Voce iz slatkog ocediti u djerdjefu, ako su dunje ostaviti ih takve, a ako su smokve samleti ih, pa sve umesiti sa keksom u kompaktnu masu i dodati malo seckanih oraha i renadanu koru limuma ili narandze. Oblikovati kuglice i uvaljati ih u keks ili orahe.
Koliko je potrebno keksa zavisi od toga koliko ocedite voce.

Grilijaz korpice

250g secera
250g seckanih oraha
250g margarina, a za masne kolace putera
250g cokolade

Ustopiti secer u karamel, dodati orahe, izmesati i sipati u pouljen metalni sud. Ovu masu usitniti u avanu, ja ga nemam, pa stavim u kesu i na dasci za meso, izlupam cekicem za meso. Otopiti margarin i cokoladu i dodati usitnjeni karamel i puniti papirne kopice. Od ove mase izadje oko 60 korpica.

Slikovni rezultat za grilijas korpice

izvor / net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: