Carigradska corba

Carigradska corba:

300gr pilećeg mesa,
1 crni luk,
3-4 šargarepe,
1 celer koren,
2 kašike brašna,
4 kašike ulja,
50 gr. bamija,
1/2 dl sirćeta ili 1/2 limuna,
2 dcl pavlake,
malo peršunovog lista.

Priprema:

Pileće meso iseći na kockice i staviti u posudu u kojoj se na vreloj masnoći pržio do svetlo žute boje sitno iseckan luk. Nastaviti pržiti zajedno s pilećim mesom. Dodati šargarepu i celer koji su prethodno iseckani na kockice. Kada su meso i povrće napola gotovi, dodati brašno. Još malo sve popržiti pa dodati so, biber, alevu papriku. Sve dobro izmešati, zaliti vodom i ostaviti da se kuva. Bamiju staviti u posebnu posudu, zaliti vodom i sirćetom ili limunovim sokom, malo posoliti i kuvati kratko vrime. Kad omekša, ocediti i dodati čorbi. Pre serviranja dodati pavlaku.

Slikovni rezultat za carigradska corba

izvor / net

Čorba od tikvica 

 2 mlade tikvice, 2 paradajza, 1 glavica luka, 2 kašike ulja, 1   čaša jogurta, so, vegeta, peršun.

soup vegetable with ingredients

  Tikvice iseći na kockice i propržiti na ulju sa iseckanim   lukom. Doliti vode, dodati oljušten i isečen paradajz. Kuvati   nekoliko minuta pa začiniti i po ukusu, posoliti.     

izvor net

Credit:marcomayer

Čorba od boranije  

150 g zelene boranije, mala glavica crnog luka, 1 jaje, 2 dl   kisele pavlake, so, peršun, čeno belog luka, vegeta  Propržiti na ulju iseckan luk i isečenu boraniju. Dodati litar   vode i kuvati dok boranija ne omekša.  Začiniti izgnječenim belim lukom i vegetom.  Viljuškom izlupati jaja umešati kiselu pavlaku i začiniti   čorbu. Posuti iseckanim peršunovim lišćem.  Ovo čorba je ukusna i topla i hladna.  

          izvor net

You may also like...

Leave a Reply

Discover more from kitchenmagic3.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading