Torta Zalazeće sunce

Torta Zalazeće sunce

podloga:
✦ 1 podloga za voćne torte Ø 24 cm

Torta Zalazeće sunce nadjev:
✦ 6 listova želatine
✦ 5 dl punomasnog jogurta
✦ koricu neprskanog limuna
✦ 5 dag šećera
✦ 2,5 dl slatkog vrhnja

Preljev:
✦ 25 dag jagoda
✦ 4 kivija
✦ 25 dag marelica iz kompota
✦ 2 paketića želatine za tortu
✦ 3 žlice šećera
Priprema nadjeva: Želatinu namočite u hladnu vodu da nabubri. Izmiješajte jogurt, šećer i limunovu koricu. Želatinu ocijedite, zagrijte žlicu smjese i u njoj rastopite, te umiješajte u ostatak kreme. Čvrsto tucite slatko vrhnje i lagano dodajte kremi.

Priprema preljeva: Marelice, jagode i kivije pripremite i svaku vrstu voća izradite u glatki pire. Tako dobijete oko 2,5 dl kašaste tekućine. Ako nema dovoljno dopunite vodom. Voćni pire stavite u 3 manja lonca za kuhanje, te od svakoga odvojite po 2 žlice, a količine u loncima zakuhajte. Izmiješajte po 3 žličice praška želatine za tortu s žličicom šećera i 2 žlice voćnih pirea koje ste odvojili. Te tri količine umiješajte u kašaste tekućine koje kuhaju, sve još jednom zakuhajte i nakratko ostavite da se ohlade.

Torta Zalazeće sunce postupak: Podlogu za voćnu tortu položite na tanjur za posluživanje i oko nje namjestite obruč kalupa za tortu. Pripremljenim nadjevom premažite dno podloge, te stavite u hladionik da se stegne. Voćne smjese, jednu do druge, namažite na nadjev na torti i viljuškom zamiješajte u šareni uzorak. Tortu ostavite najmanje 2 sata u hladioniku, a prije posluživanja uklonite obruč kalupa.

izvor / net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: