Food for Soul

Reforma (Carica ) Torta

Reform-torta

Ulupa se cvrsta pena od 12 belanaca,doda se 300gr secera i dalje malo lupa,zatim se doda 150gr obarenih i samlevenih badema,150gr mlevenih oraha i 1 kasika prezle.Sve se lagano izmesa i uspe u pleh u kome je stavljena folija,namazana i posuta brasnom.Pece se na tihoj vatri.Ispecena kora se presece na dva dela i filuje:u posudi se umute 12 zumanaca i 200gr secera.Dodaju se 4 rebra omeksale cokolade.U 1dl jake crne kafe prokuva se 1/2 rebra cokolade i onako vrijuce,doda umucenoj masi.Sve se izmesa,stavi u posudu u kojoj kljuca voda i,uz stalno mesanje,kuva dok se ne zgusne.Kad se smesa ohladi,doda se 200gr umucenog margarina,dobro se izmesa i time nadeva torta.Spolja se nafiluje istim filom.

Fil:
Serpu sa vodom da protljuca pa na nju sud za mucene u nju 8 zumanjaka i1/4kg stauba umutiti, dodati rastopljenu cokoladu za kuhanje 4 stangle, sastaviti i u to umucem 1/4 kg maslaca. Mutiti ma peri dugo dok masa ne postane bujava (gusta da kad kasikom mjesate po sudu ostaje cisto kao gusti puding). skinuti sa pare i dok se hladi u prolazu promjesati nekoliko puta.

Kore:
8 bjelanjaka, 1/4 kg stauba umutiti i dodati 1/4 kg samlevenih oraha, ili ljesnika, badema,masu sataviti i u nju dodat 3 velike kasika brasna.
U namazanom plehu 39×24 peci oprezno jer nema tecnosti i malo brasna,prohladjeno isjeci po sirini na 3komada 13×24 i filovati.
Tortu okolo i povrsinu premazati filom i posuti sa orasima.

Ovu tortu vole odrasli jer cijene cokoladu,orahe, drugi naziv Reform-torte je Carica-torta.Torta je mala,jaka ima dosta posla ali isplati se trud.

Slikovni rezultat za torta reforma

izvor / net

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: