Torta Bomba

Torta Bomba sastojci:

6 jaja (+3),
6 žlica šečera (+3),
7 žlica brašna (+3,5),
15 dkg grožđica, ekstrakt maline,
25 dkg žele bombona, dvije vrećice vanilin šečera,
25 dkg sjeckanih oraha, 10 dkg gorke čokolade,
1 l mlijeka,
6 žlica gustina,
6 žlica šečera,
25 dkg margarina (maslaca),
25 dkg šečera u prahu,
sok od 1 limuna,
vrhnje za šlag.

Priprema:

Od jaja (bez zagrade), šečera i brašna ispeći biskvit. Njime obložiti kalup u obliku polulopte (može nekakva plastična zdjela). Od sastojaka u zagradi ispeći okrugli biskvit za dno torte.
Od mlijeka, gustina i šečera skuhati kremu, posebno izmješati maslac i šečer u prahu i dodati u ohlađenu kremu, dodati limunov sok.
Kremu podijeliti na tri dijela, tako da u prvu zdjelu stavimo jednu žlicu kreme, u drugu dvije u treću tri. U najmanje kreme staviti ekstrakt maline i u rumu namočene grožđice, u srednju vanilin šečer i sjeckane žele bombone (pazite da budu lijepe boje, one jarke i puno boja), u najveću rastopljenu čokoladu i sjeckane orahe.
U kalup stavljamo najprije rozu, pa bijelu i onda smeđu kremu, tako da kada režemo tortu svi slojevi budu jednako debeli. Preko dođe onaj okrugli biskvit. Torta se stavi u zamrzivač i kada se smrzne, okrene iz kalupa i obloži istučenim slatkim vrhnjem. Bomba se izvadi 20 minuta prije posluživanja, da malo ‘popusti’ , a može se držati dugo smrznuta, i vaditi prema potrebi.
Dobar tek.

izvor /net

foto Conroy, Stephen

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: