Keks torta sa voćnim jogurtom

Keks torta sa voćnim jogurtom –

Ukoliko vas zanima kako napraviti ovaj brzi voćni desert, biće vam potrebni sledeći sastojci:

 • 500 gr ” Plazma ” keksa ( može i mleveni i u komadu )
 • 1 l voćnog jogurta po želji
 • 500 gr voća po želji ( najbolje kombinacija voća : ribizle, maline, jagode, kupine… )
 • 200 – 250 gr šećera
 • 250 gr šlaga ( ili slatke pavlake )
 • kisela voda ( za mućenje, ukoliko ste se odlučili da ukrasite tortu šlagom )

Imajte na umu da je najbolje da torta sa voćnim jogurtom bude pripremljena sa vočnim jogurtom istog ili bar približno istog ukusa kao što je voće koje ćete koristiti za njenu pripremu. Iz mog iskustva, najbolje je da to budu jagode ili maline, ali sve zavisi od vašeg i ukusa vaših ukućana.

Kako se pravi brza keks torta sa voćnim jogurtom?

 1. Ukoliko ćete tortu sa voćnim jogurtom pripremati od zamrznutog voća, najpre ga ostavite da se otopi i dobro ga ocedite.
 2. Keks najpre izdrobite rukama ( ukoliko koristite ” Plazmu ” u komadu ).
 3. Sjedinite voćni jogurt i šećer, neprekidno mešajući ili muteći mikserom na najmanjoj brzini, dok se šećer potpuno ne rastopi.
 4. Potom izmešajte keks sa voćnim jogurtom, pa na kraju dodajte i voće. U zavisnosti od toga koje voće koristite za izradu ove torte, sami ćete videti da li je potrebno da ga iseckate ili ne. Uglavnom, ukoliko se brza torta sa voćnim jogurtom priprema od, recimo jagoda, njih je svakako neophodno usitniti.
 5. Ovako pripremljenu smesu možete izliti u kalup za torte ili u posudu u kojoj želite da je služite. Fino izravnajte masu, pa ostavite da odstoji u zamrzivaču dok se ne stegne. Obično je dovoljno par sati da se torta sa voćnim jogurtom stegne.
 6. Kada je izvadite iz zamrzivača, umutite šlag sa kiselom vodom ili slatku pavlaku prema uputstvu sa pakovanja. Ukoliko ste umućenu smesu sipali u kalup, sada je možete izvaditi i prebaciti na tacnu za služenje.
 7. Premažite tortu šlagom i ukrasite voćem po želji, pa služite. Možete u umućeni šlag ili slatku pavlaku dodati i isceđeni sok od voća, što će biti dovoljan ukras.
 8. izvor/saznajlako.com

Credit:srugina

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: