Skip to content

Sok od šargarepe – jutarnja doza zdravlja u čaši

U terapijske svrhe, kao lijek, sok od šargarepe potrebno je piti ujutru prije doručka i to oko 150 ml.

Iz karotina nastaje vitamin A koji nam obezbjedjuje bolju pigmentaciju i zdravu kozu, kosu i nokte.

Jarko narandžasta boja šargarepe potiče od karotina, kojeg u šargarepi ima u izobilju, kao ni u jednoj drugoj namirnici. Iz karotina nastaje vitamin A koji nam obezbjedjuje bolju pigmentaciju i zdravu kozu, kosu i nokte. Zatim utiče na pravilan rast, rad jetre, želuca, crijeva, jača srce, popravlja vid, podiže imunitet i još došta toga.

Sok od šargarepe odlično je prirodno sredstvo za čišćenje organizma od štetnih materija (posebno se preporučuje u proljeće), protiv poliartritisa, osteohondroze, lošeg varenja, problema sa stolicom i hemoroidima. Ublažava psihički umor nastao prekomernim intelektualnim radom i stresom. Ublažava zamor srčanog mišića, reguliše razmjenu materija u organizmu pa time utiče i na regulisanje tjelesne težine.

U terapijske svrhe, kao lijek, sok od šargarepe potrebno je piti ujutru prije doručka i to oko 150 ml, obavezno svježe cijeđenog soka. Pošto sok od šargarepe vrlo efikasno ubija bakterije, poželjno je i zadrzati ga malo u ustima prije gutanja. Osim toga jedna čaša ovog napitka dovoljna je da otkloni gorušicu. Zato je sasvim sigurno da bismo bili mnogo zdraviji ukoliko bi dan, umjesto uobičajenom crnom kafom, započinjali ovim blagotvornim crvenim napitkom.

izvor/http://www.vijesti.me/

slika/netsargarepaq.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: