Vitaminske bombe za jačanje imuniteta

Ove vitaminske bombe za jačanje imuniteta bolje su i kvalitetnije od svega što ćete naći u ljekarnama-

Ljekarne su prepune preparata koji jamče jačanje imuniteta, ali to vam nije potrebno jer narodna medicina krije recepte koji su više nego korisni za podizanje imuniteta. Niti jedan preparat iz ljekarne ne može zamijeniti prirodne proizvode, a osim što su učinkoviti, lako su dostupni.

Jak imunitet bitan je da bi se stvorila otpornost organizma na moge bolesti, a time se osiguravaju i uvjeti za dobro zdravlje. Ljekarne su prepune preparata koji jamče jačanje imuniteta, ali to vam nije potrebno jer narodna medicina krije recepte koji su više nego korisni za podizanje imuniteta. Niti jedan preparat iz ljekarne ne može zamijeniti prirodne proizvode, a osim što su učinkoviti, lako su dostupni. S receptima koje vam donosimo zadovoljit ćete dječju potrebu za slatkišima i ojačati imunitet cijele obitelji.

Recept za djecu i odrasle

Potrebno je:

– 100 grama grožđica

– 100 grama zrna oraha

– 100 grama badema

– kora od dva limuna

– 100 grama suhih marelica

– 100 grama suhih šljiva

– 250-300 gr meda
– ako ste u prilici — vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjola (odlični su za jačanje imuniteta)

Grožđice, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru sameljite i u smjesu dodajte sok od limuna, zatim dodajite suhe šljive i marelice pa opet promiješajte. Na kraju dodajte med i ostavite da odstoji dva dana na tamnom mjestu. Djeci starijoj od tri godine biti će dovoljna jedna žlica na dan, a odrasli ovu smjesu, koja se čuva u hladnjaku, trebaju konzumirati tri puta na dan i to po dvije žlice.

Drugi recept za jačanje imuniteta za odrasle

Sastojci:

– 200 gr suhih marelica

– 200 grama suhih smokava

– 200 grama suhih šljiva

– 200 grama oraha

– 1 limun

– 250 grama meda

– 50 ml rakije

Limun i suho voće sameljite s korom u smjesu, dodajte med i rakiju te promiješajte. Teglu držite u hladnjaku, a prije obroka uzimajte po jednu veliku žlicu ove smjese.

Autor:I.M.

izvor/http://www.dnevno.hr/

Credit:Kacharava

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: